Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΕυρυαγγείες

Σχετικά Videos

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Τι εννοούμε με τον όρο ευρυαγγείες;

Με τον όρο ευρυαγγείες εννοούμε τις διατεταμένες φλέβες (0,1-1mm) κάτωθεν του δέρματος χρώματος μπλέ ή κόκκινου αναλόγου της διαμέτρου τους ενώ το υπόλοιπο δέρμα παραμένει φυσιολογικό.

Ποια είναι τα αίτια που τις προκαλούν;

Γενετικοί παράγοντες (κληρονομικότητα ή οι συγγενείς νευροαγγειοπάθειες κ.α)

Επίκτητοι παράγοντες (κιρσοί, νοσήματα κολλαγόνου)

Ορμονικοί παράγοντες (εγκυμοσύνη, οιστρογόνα,φάρμακα)

Φυσικοί παράγοντες (τραύμα, ακτινοβολία, λοίμωξη)

Πως διαγιγνώσκονται;

Διαγιγνώσκονται κλινικά από τον ιατρό και επιβεβαιώνονται με το Triplex(για το επιπολής και εν τω βάθει φλεβικό σύστημα) καθώς και την διαφανοσκόπηση για τις φλεβεκτασίες και τις ευρυαγγείες.

→ Τι συμπτώματα προκαλούν και αν είναι επικίνδυνες;

Παρουσία αραχνοειδών ευρυαγγειώνΔεν προκαλούν συνήθως κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο αισθητικής φύσεως. Σπάνια δε, παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της φλεβικής ανεπάρκειας. Μπορούν να υποκρύπτουν βαθύτερο πρόβλημα ανεπάρκειας στα μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη όπως πχ(οι σαφηνείς φλέβες ή οι κλάδοι τους) και γι'αυτό αντιμετωπίζονται τελευταίες αφού έχουμε βεβαιωθεί για την επάρκεια ή μη των κύριων φλεβικών κλάδων.

Πώς μπορώ να τις αντιμετωπίσω;

Με την μικροσκληροθεραπεία επιτυγχάνεται εξάλειψη των μικρών φλεβών του δέρματος και κάτωθεν αυτού που ανεπαρκούν(ευρυαγγείες και φλεβεκτασίες). Οι χημικές ουσίες που εγχύονται μέσα στην φλέβα στην πλειονότητα των περιπτώσεων την αποκλείουν από την κυκλοφορία του αίματος. Ο τελικός σκοπός είναι η επίτευξη καλού λειτουργικού και αισθητικού αποτελέσματος.

Αγγειακές Παθήσεις

Ακολουθήστε μας...

demo